Masih Ingat Kisah Gambar Potrait Pasangan Dengan 3 Orang Anak Yang Hodoh ?? Dan Selepas 3 Tahun Wanita Ini Tampil Mendedahkan Perkara Yang Sebenar… Ramai Yang Tidak Percaya Inilah Kebenarannya!!

Masih Ingat Kisah Gambar Potrait Pasangan Dengan 3 Orang Anak Yang Hodoh ?? Dan Selepas 3 Tahun Wanita Ini Tampil Mendedahkan Perkara Yang Sebenar… Ramai Yang Tidak Percaya Inilah Kebenarannya!! |

Selepas 3 Tahun DIFITNAH, Wanita Ini Tampil MENDEDAHKAN Cerita SEBENAR !

Gambar p0trait pasangan yang tampan dan cantik bersama dengan tiga 0rang anak mereka ini pernah viral di media s0sial…..

Loading...

– M0del kelahiran Taiwan, Heidi Yeh, yang mempunyai p0rtf0li0 kerja yang mengagumkan dengan pelbagai jenama serta pernah tampil dalam vide0 muzik berkata, dia kini terpaksa bekerja lebih keras kerana kehidupannya selama 3 tahun ini bagaikan neraka….

– Dalam sidang akhbar di Taipei, Rabu, Yeh dengan sedih memberitahu media bahawa sejak gambar p0trait itu menjadi viral, dia kurang mendapat tawaran pekerjaan di Taiwan dan di luar negara…..

Katanya, dia telah diberikan k0ntrak 0leh sebuah agensi m0del serta agensi iklan J. Walter Th0mps0n (JWT) untuk rakaman gambar bagi sebuah klinik k0smetik. Menurut k0ntrak tersebut, imejnya akan digunakan dalam media cetak, dakwanya…

## Tidak lama selepas itu, sebuah klinik k0smetik yang lain mula menggunakan gambar berkenaan dalam iklan kempen 0nline dan gambar itu serta merta menjadi viral di seluruh dunia…

## Kisah palsu k0n0nnya se0rang lelaki memfailkan saman terhadap isterinya kerana anak-anak mereka terlalu h0d0h diterbitkan 0leh akhbar Heil0ngjiang telah menarik perhatian media antarabangsa untuk menyiarkan kisah palsu itu. Sejak dari itu, ia menjadi bahan ejekan di media s0sial…

Akibatnya, kehidupan n0rmal Yeh bertukar menjadi mimpi ngeri. Yeh juga mengatakan dia yang sebelum ini berp0tensi meraih pendapatan sebanyak 4 juta NTD dalam bidang itu kini terpaksa melupakannya kerana agensi bakat mula memulaunya. Yang lebih menyakitkan, dia dituduh menipu untuk berkahwin serta didakwa telah melakukan pembedahan plastik….

Yeh kini mahu memfailkan saman terhadap JWT sebanyak 5 juta NTD sebagai pampasan kerana menyebabkan perkara itu terjadi….

Simple Beauty, klinik k0smetik terbabit tampil mempertahankan diri dengan menyatakan bahawa mereka telah menggunakan pr0sedur yang betul bagi mendapatkan hak untuk gambar tersebut dari JWT. Masalah yang timbul adalah masalah diantara Yeh dan JWT dan mereka tidak terlibat dalam masalah itu…

Bagaimanapun, JWT yang merujuk pada satu klausa dalam k0ntrak yang ditandatangani 0leh Yeh itu menyatakan bahawa JWT berhak sepenuhnya ke atas gambar tersebut dengan pemahaman bahawa gambar itu b0leh diubahsuai…..

Dalam kenyataan itu juga, JWT melalui badan peguam lantikan mereka akan membatalkan saman itu atas sebab tuduhan yang dilemparkan 0leh Yeh itu tidak benar dan b0leh menjejaskan imej syarikat JWT…..

Sumber : http://malind0bl0g88.bl0gsp0t.my/

Loading...

Add Comment